SailPoint Interview Questions and Answers

1. What is Sailpoint?

Ans: SailPoint refers to an open-source Identity Governance platform that empowers the organization to make an identity-enabled enterprise setup by integrating Data, Device & Applications in one aligned stream. 


2. What approach will you opt for in order to render your Cloud more intelligent?

Ans:We can simply do this by providing the integrators with the knowledge related to the datacenter as well as its creation history.


3. What approach will you choose link programs to the useful Systems in Sailpoint?

Ans:This should be possible with the assistance of a methodology called the EUCALYPTUS methodology. 

It is additionally conveyed for the required clustering in the cloud condition with the goal that personalities can be overseen on an unpredictable system without any problem.


4. What is the exclusion rule?

Ans:An Exclusion rule is composed of accreditation to reject a portion of the characters with explicit credits to be kept separate from the certification.


5.How can we represent an organization in Sailpoint?

Ans:We can successfully represent an organization in Sailpoint by directly integrating it with all available systems or targets that are there in that particular organization.


6. In which cloud models can you apply Sailpoint Solutions directly?

Ans:Sailpoint solutions can be applied to-private, public, hybrid and community cloud, etc.


7. Is Identity management possible in the world of Utility Computing?

Ans:Surely, it is conceivable since this is module management, the nature of administrations could be extraordinary. 

In the greater part of the instances, the Hybrid methodology and identity management is certainly not a serious deal with the help of a viable arrangement.


8. Define Roles in Identity Management.

Ans: You can club the set of Entitlements to frame a role. An Entitlement can be expressed as approval on a specific framework/application.


9. Define Role Configuration in Sailpoint.

Ans: Role Configuration is the page used to characterize exclusively expanded role qualities and role types. The all-inclusive traits are shown with the remainder of the role data all through the item. A case of an all-inclusive role quality may be role status.


10.What is the use of a Role type?

Ans:The role type is utilized to arrange roles to perform various capacities inside your plan of action. For instance, the type may be utilized to control the legacy or programmed task of roles.


11.What are System Integrators ? Explain how they are related to Identity Management.

Ans:One of the fundamental duties of the framework integrators is to give the best system to the planning of the procedure which is convoluted however is helpful in personality management. A solid system of a hybrid or a private cloud with compelling access management capacities can be guaranteed with the assistance of this methodology.


12. What are the necessary Security Laws that need to be kept in mind to secure the important data on a cloud server?

Ans:The principal thing you can do is to ensure that the information is to be restrained and handled dependably in an application. The following law is identified with a record that essentially ensures that it deals with the whole information that is being controlled. 

In addition to this, a few more laws need to be kept in mind, for example, Input Validation, Output Reconciliation just as the laws that are overseeing the security, just as the reinforcement of the system.


13. What do you understand by data merging during application configuration?

Ans:Data merging is a connector level element accessible in delimited and JDBC kind of utilizations. Numerous passages of information are converged during the final stage.


14. How will you handle performance for an End-User?

Ans: We can do that by keeping the meeting memory impression low Page at DB level rather than at the webserver level. While load testing utilizes a wide scope of information to evade the reserve and mimic the real performance of end-clients.


15. Is there any difference between the Identity Management of the Traditional Data Centers and Cloud Environment?

Ans: No, they are not equivalent and there are many differences. There is a great deal of programming just as the equipment problems in the conventional datacentres and the truth of the matter is they all should be made sure about as far as identity management through conventions and approaches. They have to have arrangements that center more on the upkeep while with regards to the cloud; the equivalent isn't a big issue during the cloud the board.